Individuel lektiehjælp – forbedrer din individuelle præstation

Hos de fleste studerende på gymnasiet fylder mange ting i hovedet. Ikke alene er der det faglige at forholde sig til. Samtidig skal nye relationer skabes, ens ugeskema ændres fordi man pludselig har lidt flere afleveringer end tidligere, og ikke mindst kan det ske, at man gerne vil til en gymnasiefest eller to.

Med andre ord har man mange bolde i luften, hvilket kan gøre det svært at fokusere 100% på ens faglige udvikling. I den forbindelse er der mange studerende, der vælger at få lektiehjælp således de har en mentor, der hjælper en på vej til at holde fokus på vejen samtidig med at det sociale, familien og fritidsaktiviteterne skal passes.

Hvilke potentialer er der ved individuel lektiehjælp?

Hvor man i klasseværelset sidder op til 30 elever sammen er relationen i privatundervisning 1-1. Du kender det sikkert fra timerne på gymnasiet – du forstår ikke differentialregning, men du vil alligevel ikke spørge læreren om hjælp, da det ikke just får dig til at fremstå som den begavede studerende, du jo gerne vil fremstå som. Ligeledes er der bare heller ikke tid nok, hvis man endelig spørger.

Privat lektiehjælp kan i forhold til undervisning i klasselokalet have den fordel, at undervisningen her er målrettet den enkelte studerendes behov. Det vil sige, at der tages udgangspunkt i lige præcis dine udfordringer i forhold til faget. Ligeledes er der ikke andre af dine klassekammerater, der kan forstyrre dig eller skal have hjælp samtidig.

Der er 100% fokus på dig, hvilket hjælper dig til at forblive koncentreret. Her er der også mulighed for at stille alle de tvivlsspørgsmål du måtte have. Samtidig kan din underviser forklare tingene på nye måder såfremt du ikke forstår den første metode.

Brug din private underviser som mentor

Foruden det faglige indspark privatundervisning giver dig, så er en privat underviser også en sparringspartner, der kan hjælpe dig i din tid på gymnasiet. Din lektiehjælper har selv gået på gymnasiet og kan stadig huske, hvordan det var, og hvilke udfordringer man støder ind i som gymnasiestuderende.

Mentoren har været igennem selvsamme proces som den studerende, og har derfor forståelse for din situation. En underviser er derfor ikke kun gavnligt for din faglige kunnen, men styrker i høj grad også din selvdisciplin og evner til at strukturere dig, hvilket er egenskaber du vil få gavn af i din lange uddannelsesrejse samt når du engang skal ud på arbejdsmarkedet. Man kan altså sige, at en lektiehjælper også giver dig mulighed for at udfordre dine eksisterende kompetencer men ikke mindst også giver dig nye, der er gavnlige i fremtiden. Dette kræver selvfølgelig, som med alt andet, at man er motiveret for at yde en indsats.

Kan du sætte flueben ved denne forudsætning er der store potentialer i privat lektiehjælp både i forhold til at forbedre dine karakterer til et højere niveau. Der er også mulighed for at udvikle dig personligt ved at have en mentor, du bliver tryg ved og stoler på og derfor kan søge støtte og råd hos, når du føler dig på usikker grund. Dette gør dig på sigt mere selvsikker og skaber et solidt fundament for både din mundtlige og skriftlige præstationer i det faglige.

Du udvikler også sans for, hvordan du skal strukturere det faglige, afleveringer, sociale aktiviteter og fritidsjob, så der er plads til det hele – Altsammen så du kan komme gennem gymnasietiden med både et tilfredsstillende resultat og samtidig kigge tilbage på din gymnasietid som en fed tid med alt, hvad dertil hører.

Hvis du kunne synes det lyder spændende med lektiehjælp, kan du få skræddersyet lektiehjælp på hjemmesiden http://gokarakter.dk/.

Udgivet i Uncategorized.

Christian Bøgelund

Christian Bøgelund har gennem de seneste 2 år arbejdet for Camp True North for at hjælpe unge med at nå deres fulde potentiale.

Ud over det har han været tobaksformidler for Kræftens Bekæmpelse og er lige blevet student med et gennemsnit på over 12.